Comfortfood in je kraamtijd

door | jan 1, 2022

Comfortfood in je kraamtijd

Je bent bevallen, topvrouw! De cirkel van de zwangerschap is rond. En nu start er weer een nieuwe cirkel: die van het nieuwe leven in je armen. De kraamtijd is begonnen en er komt een heleboel op je af. Zeker als je voor het eerst moeder/ouders wordt. Comfortfood in je kraamtijd is dan zeker aan te raden!

Hulp om je heen
Waarschijnlijk heb je helemaal geen tijd om na te denken over goede en gezonde voeding. Gelukkig krijg je vaak kraamzorg en er zijn er ongetwijfeld allemaal lieve mensen in jouw omgeving om je te helpen. Met je huis schoonhouden, de baby wiegen, jou onder de douche te helpen én een voedzame maaltijd voor je klaar te maken.

Laat je verwennen
Vertel je kraamverzorgster, partner, familie en vrienden over deze lekkere recepten en laat je verwennen met dit comfortfood. Want als je herstellend bent van een bevalling, heb je extra gezonde calorieën nodig en soms ook wat extra als je borstvoeding geeft. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen: ik had een enorme trek! Dus geef er even aan toe, die kilo’s eraf komen een paar weken later wel. De recepten zijn vooral makkelijk te maken met weinig ingrediënten.

  1. Gezonde quesadilla’s van Chicks Love Food
  2. Surinaamse bami van Francesca Kookt (al zou ik de sambal en gember even laten staan als je borstvoeding geeft, beetje pittig voor je baby ;-))
  3. Snelle pasta met tomatensaus en mozzarella uit Eivissa The Ibiza Cookbook
  4. Lauwwarme biefstuk en zoete aardappel in een salade van Culy (tip voor als je veel bloed bent verloren. Biefstuk helpt je ijzervoorraad op peil te brengen)
  5. Een lekkere stamppot, zoals deze ‘lentestoemp’ van Libelle

Bezorgen
Hebben jij of je naasten toch geen zin om te koken? Dan zijn er heel gezonde maaltijden om te laten bezorgen. Zo is er bijvoorbeeld ‘De Kraamkeuken’ voor net bevallen vrouwen in omgeving Utrecht. De dames van dit bedrijf koken en brengen heerlijke maaltijden in jouw kraamweek. Voor je hele gezin. Geen gesponsord bericht, maar ik vind dit toevallig een heel nuttig en leuk initiatief!

Professioneel advies
Heb je behoefte om na je bevalling en kraamweek je energiepeil op orde te krijgen en wil je handvatten om je zwangerschapskilo’s op een gezonde manier kwijt te kunnen? Maak dan een afspraak en ik maak een persoonlijk voedingsadvies op maat voor je. Inclusief de nodige supplementen die voor jouw lichamelijke en mentale herstel na de zwangerschap goed van pas kunnen komen. Ik ben bereikbaar via 06 43 22 44 66 / info@praktijkjademeijer.nl of boek zelf direct een afspraak via de planner.