Veelgestelde vragen

1. Worden consulten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Complementaire zorg, zoals orthomoleculaire therapie, wordt vaak niet of maar deels vergoed door zorgverzekeraars. En als dat zo is, dan alleen met een aanvullende verzekering. Ik verwacht dat je van mijn consulten pas een gedeeltelijke vergoeding kunt krijgen als ik mijn therapeutische opleiding volledig heb afgerond.

2. Wanneer merk ik iets van de behandeling?

Met orthomoleculaire therapie – en werken aan je gezondheid in het algemeen – ben je er niet in 1 dag of 1 week. Afhankelijk van jouw gezondheidsstatus en de mate waarin je het behandelplan volgt, begin je langzaam vooruitgang te merken. Dit gaat vaak geleidelijk. Hoe lang dit precies duurt, is per persoon verschillend. De meeste voedingsaanpassingen en gebruik van supplementen, hebben zeker 4 tot 6 weken nodig om voor merkbare veranderingen te zorgen.

3. Hoe lang duurt een consult?

Een intake duurt 60 minuten. Dit is exclusief de tijd die Jade nodig heeft voor het uitdenken en schrijven van jouw behandelplan. Een vervolgconsult duurt 45 minuten.

4. Wat zit er bij de behandeling inbegrepen?

Bij een intake neemt Jade een uitgebreide vragenlijst bij je af en is er een uitgebreid gesprek van 60 minuten om een optimaal beeld van jouw klachten en wensen te krijgen. Daarna ontvang je binnen 3 werkdagen een behandelplan op maat. Tijdens vervolgconsulten bespreken we de voortgang met elkaar en doen we aanpassingen van of aanvullingen op het behandelplan. Als je een traject volgt, hebben we ook wekelijks contact met elkaar.

Behandeling is altijd exclusief voeding en supplementen en testen (bloed, ontlasting, etc). Dit dien je zelf te betalen.

5. Waarom is orthomoleculaire therapie geschikt voor mij?

Orthomoleculaire therapie kijkt op een heel brede en natuurlijke manier naar jouw gezondheid. Naar jouw voedingspatroon, tekorten door de verkeerde voeding, je psychosociale omstandigheden, beweegpatroon, bloed- en andere testuitslagen, etc. Deze vorm van therapie is geschikt als jij zelf heel gemotiveerd bent om jouw optimale gezondheid te creëren onder begeleiding van een professional zoals Jade.

6. Met welke klachten kan ik bij Jade terecht?

Met heel veel klachten. Denk aan: maag/darmklachten, hormonale klachten, vermoeidheid, stressklachten, bloedsuikerschommelingen, voedselintoleranties, problemen met je weerstand, huidklachten, overgangsklachten, zwangerschapsklachten, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, etc.

 

7. Welke opleiding heeft Jade gedaan?

Jade volgt het volledige traject tot orthomoleculair therapeut bij Ortho Health Foundation. Daarnaast is ze klaar met Medische Basiskennis. Die opleiding heeft ze gevolgd bij Con Amore. Ieder jaar zorgt Jade voor bij- en nascholing om haar kennis up-to-date te houden.

8. Is Jade aangesloten bij een beroepsvereniging?

Ja, bij het CAT collectief.

9. Ik heb een klacht over de behandeling, waar kan ik terecht?

Daarvoor kun je terecht bij de GAT geschilleninstantie.

10. Kan ik ook bij Jade terecht voor voedingsadvies als ik geen klachten ervaar?

Ja, dat kan. Jade loopt samen met jou je voedingspatroon langs en maakt een voedingsplan op maat voor jou.

11. Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of afzeggen?

Dat kan via 06 43 22 44 66 of info@praktijkjademeijer.nl. Voor intakes/consulten die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, bereken ik de volledige kosten door.

12. Zijn videoconsulten ook mogelijk?

Jade vindt het belangrijk om jou in ieder geval bij de intake te zien. Als je iemand ziet, kun je namelijk veel waarnemen over iemands gezondheid. Maar als je het echt wilt, dan is een videoconsult via veilige verbinding zeker mogelijk. Vervolgconsulten kunnen sowieso via beeldbellen indien gewenst.

13. Kan ik ook supplementen bij Jade kopen?

Jade geeft jou de juiste websites door waar jij zelf supplementen van gerenommeerde leveranciers kunt bestellen. Vaak krijg je dan ook 10% korting op je bestelling.

14. Waar kan ik tussen de consulten door met vragen terecht?

Bij Jade via 06 43 22 44 66 of info@praktijkjademeijer.nl. Dit betreft alleen vragen conform de lopende behandeling. Voor klachten/wensen die niet in het behandelplan zijn meegenomen, rekent Jade 30€ incl. BTW per 15 minuten.

15. Zijn er ook zakelijke trajecten mogelijk?

Ja, hiervoor zijn de tarieven exclusief BTW. Vraag Jade wat de mogelijkheden zijn via 06 43 22 44 66 of info@praktijkjademeijer.nl.

16. Ik ben vegan. Kan Jade mij helpen met aanvullingen om genoeg stoffen binnen te krijgen?

Ja, dat kan zeker. Als je vegan bent, mis je vaak een aantal essentiële voedingsstoffen. Die kun je suppleren. Jade weet wat je hiervoor nodig hebt.

17. Ik ben zwanger, kan ik dan ook orthomoleculaire therapie volgen?

Ja, dat kan prima. Jade weet precies welke voedingsstoffen en supplementen je wel en niet in je zwangerschap kunt nemen. 

18. Wat te doen bij spoed?

Als je je onwel of ziek voelt en je bent bij Jade in behandeling, ga dan altijd eerst naar je huisarts, specialist of de huisartsenpost. Jade is geen arts en mag ook geen diagnoses stellen. Dus als er nood is: altijd eerst een arts inschakelen!