Is een EMB-test iets voor mij?

Heb je ‘vage’ klachten en ben je benieuwd hoe het is gesteld met de vitamines en mineralen in je lichaam? Met je hormonen, stress, organen en nog veel meer? Sta je open voor niet alleen puur wetenschappelijke analyses? Kan de reguliere zorg misschien niets meer voor je betekenen? Dan is de Energetisch Morfologische Bloedtest, kortgezegd EMB-test, een mooie ondersteuning om jouw gezondheid te optimaliseren. En preventief kan natuurlijk ook. 

Hoe gaat een EMB-test in zijn werk?

Korte vragenlijst
Voordat je in de praktijk komt voor de EMB-test, stuurt Jade je een korte vragenlijst over je gezondheidssituatie. Die is van belang bij het interpreteren van de test.

Vingerprik
Daarna kom je in de praktijk voor een consult van 45 minuten. Jade vraagt nog wat door op de ingevulde vragenlijst en neemt dan met een vingerprik wat bloed af. Deze bloedafname duurt ongeveer 10 minuten. Er is namelijk een halve centimeter gevuld buisje met bloed nodig voor de analyse en 1 druppel bloed op een glasplaatje. Maar maak je geen zorgen, je voelt er nauwelijks iets van. En als je het écht vervelend vindt, kunnen we altijd veneus bloed af laten nemen via een prikpost. Bij kinderen gaat de EMB-test via het speeksel. Alleen de reguliere bloedwaardes, zoals rode en witte bloedcellen, kunnen dan niet getest worden.

Hygiëne
Uiteraard houdt Jade rekening met de hygiëne. Ze gebruikt altijd handschoenen en werkt met wegwerpartikelen.

Resultaat binnen 3 weken
Na de bloedafname stopt Jade al het materiaal in een speciale verpakking, inclusief het aanvraagformulier dat zij samen met jou invult en je ook dient te ondertekenen. Binnen 3 weken volgt de uitslag die Jade met jou bespreekt in een vervolgconsult van 30 minuten. Ze geeft hierbij voedings- en suppletieadvies.

Tarief EMB-test

 

Voor een EMB-test betaal je bij Praktijk Jade Meijer €299,- inclusief BTW. Hierbij inbegrepen zitten de intake van 45 minuten, de labkosten, de analyse/het behandelplan en de nabespreking van 30 minuten. Voeding en supplementen zijn niet inbegrepen. De zorgverzekeraar vergoedt ook de kosten niet, helaas. Maar het is voor je eigen gezondheid :-). Ben je al in behandeling bij Jade? Dan is het tarief van de EMB-test €229,- inclusief BTW.

 

Wat meet je precies met een EMB-test?

Vervangt niet het reguliere bloedonderzoek
Vooropgesteld, de EMB-test vervangt geenszins het reguliere bloedonderzoek en is ook niet wetenschappelijk bewezen. Wel merken cliënten bij therapeuten die deze test uitvoeren in 70-80% vooruitgang en herkennen zij zich ook in de uitslag.

Reguliere bril
Een klein deel van de EMB-test wordt met de reguliere bril bekeken. De zogenaamde hematologie wordt in beeld gebracht, waarbij waarden zoals van je rode bloedcellen, hemoglobine en witte bloedcellen gemeten worden.

Microscopisch bloedonderzoek (levend bloedanalyse)
In dit deel van de EMB-test kijkt het lab naar de vorm van je witte bloedcellen. Bij een afwijking geeft dit informatie over het klachtenpatroon van de cliënt.

Andere parameters
Verder meet de EMB-test energetische tekorten aan/waardes van: alle vitamines, mineralen, vetzuren, hormonen, stress, neurotransmitters, meridianen, darmflora, pathogenen, etc.

Meer informatie

Orthomoleculaire therapie is een hele mond vol. Simpelweg gaat Jade met jou kijken naar jouw klachten en voedingspatroon en dat optimaliseren. Heb je vragen over wat orthomoleculaire therapie voor jou kan betekenen? Of wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact met Jade op.