Deze 5 superfoods koop je in de supermarkt

door | nov 20, 2021

Deze 5 superfoods koop je in de supermarkt

Superfoods, die zijn toch heel duur? En dat zijn toch allemaal hele aparte ingrediënten die je in een speciale winkel moet kopen? Think again! Deze 5 superfoods koop je gewoon in de supermarkt.

 1. Wilde blauwe bessen
  Wilde blauwe bessen zijn verkrijgbaar in het vriesvak van de betere supermarkt. Biologisch, heel mooi. Deze bessen zijn een tik kleiner dan zijn grote broer, de gewone blauwe bes. Boordevol antioxidanten en vitamine C. Leuke bijkomstigheid: je krijgt een heerlijke blauwpaarse mond van dit spul.
 2. Kiwi’s
  De welbekende vrucht van onze Nieuw-Zeelandse zuiderburen. Tegenwoordig ook dichterbij geteeld in Italië. Van een kiwi kun je beter zeggen: wat zit er niet in? Want het zit boordevol vezels en ook heel veel vitamines en mineralen: calcium, vitamine C, magnesium, ijzer, zink, enkele B-vitamines en vitamine E, etc.
 3. Broccoli
  Als je de biologische variant van broccoli neemt, zit je helemaal in de goede richting. Deze groente bevat onder andere vitamine C, foliumzuur, kalium, ijzer en een pak vezels. Broccoli heeft een goede invloed op je hart en vaten, darmkanker en diabetes type 2.
 4. Artisjokken
  Het liefst eet je ze natuurlijk vers uit de volle bloem, maar uit een potje kan ook. Liever niet met de toevoegingen. Gelukkig zijn die merken er ook. Artisjokken hebben een positief effect op de lever. Van alle groenten heeft artisjok de krachtigste antioxidantenwerking.
 5. Pompoenzaden
  Zaden zijn een bron van zink, zo ook de pompoenzaad. En er zitten in verhouding veel eiwitten en vetten in. Ook hebben deze zaadjes een antibacteriele en een antischimmelwerking. Lekker voor in je salade of bovenop je overnight oats.

Natuurlijk zijn er nog veel meer superfoods die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Wat denk je van sinaasappels, asperges, rode bessen en lijnzaad? Als je goed nadenkt over het inkopen van je boodschappen, hoeft de aankoop hiervan helemaal niet zo duur te zijn. En je weet waar je het voor doet: een gezond en energiek lijf!

Professioneel advies
Wil je weten hoe je deze en andere gezonde voeding kunt integreren in een voedingspatroon dat geschikt is voor jouw lijf en leefstijl? Maak dan een afspraak met Jade via 06 43 22 44 66 of info@praktijkjademeijer.nl.